Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

16:25

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 47 пута нападале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Старомихајловку, Јасиновату, рудник Гагарин, Доњецки аеродром и Еленовку.

 

Министарство саопштава да се на окупираној територији Донбаса наставља терор против цивилног становништва. Тако је јуче МУП «Доњецке области» ухапсио 9 цивила оптуживши их за сарадњу са ДНР. Разлог хапшења била је георгијевска лента на њиховој одећи.

 

12:36

 

Саопштење од војног дописника

 

«Рат је у пуном замаху. Наша деца косе укропе и лево и десно. Тако је у Маринки уништена војна техника ВСУ. Наш пројектил погодио је директно кров хангара украјинске војске и том приликом уништена је њихова техника. Такође имали су и губитака у људству, погинула су им 4 војника а 10 их је рањено».

 

Украјински окупатори синоћ су гранатирали пункт код Јасиновате. Гранатирање је трајало од 19:30 до 20:30. Такође су нападали и подручје доњецког аеродрома.

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила. Украјински терористи нападали су поново насеље Калиновку и том приликом је смртно рањен 33-годишњи припадник НМ што је трећи случај за последње три недеље. Према информацијама НМ овај напад су извршили припадници украјинске војске, страни плаћеници из Балтичких земаља.

 

Народна милиција саопштава да су у насељу Болотеное примећени плаћеници из Турске око 40 људи док се у околини Светлодарска налази 6 снајперских група из Пољске и Балтичких земаља. Они располажу и са оружјем иностране производње.

 

Око 21:00 у целој Новорусији је било мирно. Тек по неки пуцањ чуо се на подручју аеродрома, Зајцева и Еленовке.

Тагови: ; ;