Непознати нападачи засули су каменицама Саборни храм Светог оца Николаја у Карловцу, наводи се на интернет страници Епархије горњокарловачке.

 

 

hram-Karlovac

 

«У претходним данима вандали су каменицама засули бочну страну храма са жељом да униште надзорне камере, које су управо са циљем спречавања оваквих догађаја и напада постављене изнад улазних врата на храму. Овог пута причињена је материјална штета на фасади храма и оштећен систем видео надзора», наводи се на сајту те епархије

Одмах по откривању дела, обавештена је надлежна полицијска управа, чији су службеници изашли на лице места, извршили увиђај и констатовали чињенично стање.

 

«Нажалост, разбијање прозора, каменовање, исписивање графита са симболима усташке идеологије, обијања и крађе у годинама које су иза нас постали су свакодневница у животу Саборног храма и Православне цркве у граду Карловцу. Овај догађај као и сви остали нису само криминалне природе, са жељом ка отуђењу и ситним крађама, него и јасна порука нетолеранције и мржње уперена ка свештенству и верном народу града Карловца», наводи се на сајту.

 

 

НСПМ

Тагови: