Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да ће као одговор на повећање НАТО снага у близини руских граница Русија формирати три нове дивизије до краја 2016 године.

 

sojgu

 

Две од њих ће се налазити у западној војној области а једна у јужној. Нове моторизоване јединице биће распоређене у Ростову на Дону, Вороњежкој и Смоленској области. Свака од ових дивизија имаће минимум 10 хиљада војника.

 

„Наредио сам да се приликом градње објеката користе најсавременија грађевинска решења. Ради се о блоковско-модуларним конструкцијама. Технологије масовне производње и испоруке модула омогући ће да се изграде објекти за три-четири недеље“, рекао је министар.

 

Раније је Шојгу напоменуо да је контигент НАТО-а у Балтичким земљама, Пољској и Румунији повећан за 8 пута са авионима а са војском 13 пута.

 

Подсетимо шеф Пентагона Ештон Картер изјавио је да НАТО планира да размести четири додатна батаљона у Пољској, Естонији, Летонији и Литванији тако да ће на руским границама бити распоређено око 4000 војника, потенцијалних непријатељ

 

katehon.com

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;