Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић требало би да до краја дана одговори на листе кандидата за министре у Влади изборног поверења које му је доставила опозиција.

 

Milo Djukanovic leader of the Democratic Party of Socialists (DPS) speaks during an interview with Reuters in Podgorica, October 4, 2012. Despite a stalling economy, 20 percent unemployment and almost daily allegations of corruption, Djukanovic's DPS is set to win, for in this country of 680,000 people it's the question of sovereignty that continues to decide elections. To match Preview MONTENEGRO-ELECTION/ Picture taken October 4, 2012.  REUTERS/Stevo Vasiljevic (MONTENEGRO - Tags: POLITICS ELECTIONS) - RTR38YDE

 

Седница Скупштине Црне Горе на којој је требало да се расправља о будућим опозиционим члановима владе изборног поверења одложена је јуче. Разлог је тај што струје опозиције имају различите предлоге за министре, а премијер очекује јединствену понуду за министарска места, преноси ИН4С.

 

Стога и даље остаје непознаница када ће бити одржана седница Скупштине.

 

Међутим, премијер би до краја дана могао одговорити на листе које му је доставила опозиција.

 

Ђукановићу су, пре два дана, стигле две листе из опозиционих редова – једна из Демоса, УРА-е и СДП-а, а друга из СНП-а. Тако се пред премијером нашло више листа опозиције са именима кандидата за потпредседника Владе и министре унутрашњих послова, финансија, пољопривреде и рада и социјалног старања.

 

Председник Социјалистичке народне партије Срђан Милић раније је казао да ће ова партија тражити два места у Влади. Представници Демоса, ГП УРА и СДП такође су премијеру Милу Ђукановићу послали своју листу са четири кандидата за министарске функције у прелазној влади. И СНП и ове три партије саопштиле су да ће се, ако буде покушаја комбиновања њихових предлога, вероватно повући из процеса.

Тагови: ;