Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:22

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 56 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Широку Балку, Коминтернево, Докучаевск и подручје доњецког аеродрома. Према информацијама Министарства украјинска команда је издала наредбу да се смањи интензитет напада како би се штедела муниција за будуће масовне нападе.

 

Министарство саопштава да су украјинске снаге у окупираном насељу Георгијевка гранатирале православни храм. У том тренутку у храму се налазио један службеник срећом није страдао.

 

 

15:20

 

Украјински окупатори данас су гранатирали Спартак. Први напад на насеље почео је око 08:30 јутрос а други око 12:00. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Неколико експлозија чуло се у Маринки, Горловки и Светлодарску.

 

 

12:45

 

Током јучерашњег дана око 15:40 украјинске снаге гранатирале су село Коминтерново на југу ДНР. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Синоћ око поноћи украјинске снаге су отвориле ватру на Докучаевск. Информација о жртвама такође нема.

 

Ни на другим деловима фронта украјинске снаге нису мировале. Нападале су Јасиноватски пункт, Зајцево а у у ЛНР отварали су ватру на насеље Логвиново.

 

Такође украјинска страна наставила је и са шпијунским активностима користећи беспилотне летелице.

 

Министарство одбране ДНР саопштава да је у окупирано насеље Жованка недалеко од Зајцева стигла група од 100 страних плаћеника. Они носе црне униформе и међусобно разговарају на енглеском језику са америчким акцентом.

Тагови: ; ;