Није могуће понављање инцидента са обарањем руског бомбардера Су-24 од стране Турске, и Анкара то зна, рекао је у интервјуу за «Русија данас» (Раша тудеј) министар спољних послова РФ Сергеј Лавров. Министар је такође говорио о уценама Турске  и ометању преговора за мирно решење сукоба у Сирији.

 

Лавров

Министар спољних послова Сергеј Лавров је уверен да је понављање инцидента са Су-24 немогуће, јер је Русија предузела све неопходне мере, што је Анкари познато.

 

«Ми смо се већ суочили са једном провокацијом. А наша процена је апсолутно јасна — турско руководство је починило злочин и грешку, која је, како је свима већ познато, гора него злочин. Сада, наравно, тако нешто више није могуће, јер су предузете све мере да се избегну било какве незгоде. И Турци о томе знају», — рекао је Лавров.

 

 

Подсетимо, 24. новембра руски бомбардер Су-24 оборен је од стране турског ловца Ф-16 у Сирији. Руски председник Владимир Путин је то назвао забијањем «ножа у леђа». Након инцидента, руски председник је потписао уредбу о мерама како би се осигурала национална безбедност и донете су посебне економске мере против Турске. Руски министар спољних послова је изјавио да растућа опасност од тероризма из Турске није ништа мање него у Египту. Ростуризм препоручује туроператерима да престану да продају туристичке аранжмане за ову земљу.

Тагови: ;