У Москви 18 000 припадника безбедносних служби уочи Параде победе

Дан победе над фашизмом 9 маја ће бити обележен уз изузетно јаке мере безбедности у Москви и другим градовима, након што су руске службе безбедности спречиле планиране терористичке нападе за Дан победе.

 

Руске службе ништа не препуштају случају. У руској престоници и другим градовима ове земље већ су предузете веома опсежне мере безбедности и готово да ни птица не може да прелети а да не буде примећена.

 

65112

 

У периоду од 1. до 10. маја само у главном граду Русије је ангажовано око 18 000 припадника безбедносних служби – полицајаца, кинолога, припадника специјалних јединица – ОМОН, Националне гарде и приватних фирми које се баве обезбеђењем објеката и догађаја, јавља Спутњик а преноси Блиц.

 

Федерална служба безбедности је обелоданила да су терористи из Средње Азије намеравали да отворе ватру на пролазнике током масовне шетње, по налогу лидера међународних терористичких организација активних на територији Сирије и Турске.

 

Претпоставља се да је мета терориста био Бесмртни пук, једна од најмасовнијих акција Дана победе, у којој ће учествовати, како се процењује, око пола милиона људи.

 

Код ухапшених терориста је пронађена велика количина оружја и експлозивних направа, а према незваничним подацима, оружје је стигло из Украјине.

 

Према речима московске полиције, руске службе раде пуном паром и чине све да делују превентивно и да спрече евентуалне терористичке нападе уочи предстојећег празника посвећеног 71 годишњици победе над нацизмом.

 

Ката

Коментари: