Организатор акције «Бесмртни пук» у Естонији Дмитриј Линтер ухапшен је од стране естонских специјалних служби. Разлог хапшења није саопштен. Њему су одузета сва документа као и визит карте које је имао код себе и од њих су направљене копије. Такође не дозвољава му се разговор са адвокатом.

 

estonija

 

О његовом хапшењу сазнало се сасвим случајно. Наиме њега је позвао новинар како би узео изјаву и са друге стране слушалице чуо је разговор Линтера са припадницима службе. После тога није био доступан на телефон, пише РИДУС.

 

Он је раније упозоравао да естонске власти ометају одржавање ове акције. Они су раније на границама одузимали од људи униформе, георгијевске траке као и Заставе слободе.

 

«Полиција Естоније бави се потенцијалним провокаторима што је потврдио и Томас Викс који је рекао да ће  у  случају да неко од локалног становништва буде изиритиран совјетским симболима тај предузети насилне акције»- навео је Линтер.

 

Подсетимо украјинска заједница у Израелу позивала је на насилно спречавање организовања «Бесмртног пука» у Јерусалиму. Они су слали и претеће смс поруке организаторима акције.

 

 

ФАН

 

 

Тагови: ;