Премијер Црне Горе Мило Ђукановић вечерас је парламенту доставио листу са именима опозиционих министара које су предложили СДП, Демос и УРА, без предлога за министра пољопривреде.

 

Milo-Djukanovic-2

 

Парламенту је достављен предлог да министар финансија буде Рашко Коњевић, рада и социјалног старања Борис Марић, министар унутрашњих послова Горан Даниловић а потпредседник Владе професор Миленко Поповић. Ђукановић је истовремено предложио разрешење др Радоја Жугића са функције министра финансија и Зорице Ковачевић са дужности министра рада и социјалног старања.

 

СНП је тражила министарства финансија и пољопривреде, али Ђукановић је ту понуду одбио.

 

Ђукановић је раније данас рекао да ће до вечерас одлучити ко су нови министри у Влади Црне Горе, након што обави додатне разговоре са представницима опозиције који су доставили листе. Вечерашњим предлогом, коначно су се испунили услови да се одржи седница Скупштине Црне Горе на којој ће се усвојити лекс специјалис и извршити реконструкција 40. Владе Црне Горе.

 

Како сазнајемо, Демократски фронт је, предвидевши овај сценарио, већ предузео одређене кораке на организацији нових протеста током наредне недеље како би исказали незадовољство поводом уласка представника опозиције у Владу Мила Ђукановића, сматрајући то чином издаје опозиционог бирачког тела.

 

ИН4С

Тагови: ;