Египатска филијала такозване Исламске државе је данас у саопштењу објављеном на друштвеним мрежама преузела одговорност за напад у којем је у округу Хелван, јужно од Каира, убијено осам египатских полицајаца.

 

Islamska-drzava-Dzihadisti

Египатско Министарство унутрашњих послова је раније данас саопштило да је у нападу погинуо један полицијски поручник и седам нижерангираних полицајаца, који су били у патроли кад су касно синоћ упали у заседу, пренела је агенција АФП.

 

Полицајци су путовали у мини-комбију кад су им нападачи у пикапу блокирали пут и засули полицијско возило рафалном паљбом, наводи се у саопштењу Министарства.

 

Џихадисти, укључујући оне из такозване Исламске државе, последњих година су убили на стотине египатских полицајаца и војника у нападима, углавном на Синајском полуострву, али и у и око Каира. Они су на том подручју присутни откад је са власти у Египту 2013. свргнут председник Мохамед Морси, преноси Танјуг.

 

——————————
Нападачи убили осам египатских полицајаца

Непознати нападачи убили су осам египатских полицајаца у цивилу у округу Хелван, јужно од Каира, саопштило је данас египатско Министарство унутрашњих послова.

 

Полицајци су путовали у мини-комбију кад су им нападачи у пикапу блокирали пут и засули полицијско возило рафалном паљбом, наводи се у саопштењу Министарства, а пренео је Ројтерс.

 

Међу погинулима су један полицијски поручник и седам нижерангираних полицајаца, који су били у патроли кад су касно синоћ упали у заседу, наводи Министарство.

 

Још нико није преузео одговорност за тај напад али су џихадисти, укључујући оне из такозване Исламске државе, последњих година убили на стотине египатских полицајаца и војника у нападима, углавном на Синајском полуострву, али и у и око Каира.

 

Египатске криминалне банде су такође у више наврата убили полицајце, али данашњи напад има све карактеристике апада џихадиста, који су у Египту присутни откад је са власти 2013. свргнут председник Мохамед Морси, преноси Танјуг.

 

 

Тагови: ; ; ;