Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

20:33

 

Од 15:40 до 17:00 украјински окупатори гранатирали су јасиноватски пункт на деоници пута Доњецк-Горловка. На овај пункт испаљено је 15 минобацачких пројектила.

 

Такође током поподнева украјинска страна је поново отварала ватру на подручја северно од Доњецка.

16:08

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 25 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Спартак, Петровски рејон Доњецка, као и подручје доњецког аеродрома. Током напада погинуо је један припадник војске ДНР а један је рањен. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

Министарство наводи да је украјинска страна током ноћи поново користила беспилотне летелице за снимање Докучаевска и околине што може представљати припреме за напад и што такође представља кршење споразума из Минска. (Подсетимо споразум из Минска забрањује коришћење беспилотних летелица над зоном конфликта, осим оних који припадају специјалној мисији ОЕБС).

13:03

 

Украјински окупатори су касно синоћ отворили ватру на подручја северно од Доњецка. Они су од 21:30 до 23:00 нападали подручје доњецког аеродрома као и насеље Спартак.

 

Информације од оружаних снага Новорусије:

 

«У Горловки је и даље нестабилно. Сукоби ниског интензитета одвијају се северно и западно од града а повремено се чује и артиљеријска паљба. Ситуација је слична и на осталим деловима фронта. Нападају се подручја северно од Доњецка као и околина Докучаевска. Без обзира на ниски интензитет сукоба ситуација је и даље напета. Непријатељ се спрема за нападе у скорије време. Обавештајне службе ДНР и даље евидентирају чињенице ниског морала и борбеног духа унутар украјинске војске. Евидентирано је високо присустрво алкохолизма, наркоманије, као и дезертерства и сукоба уз коришћење оружја унутар украјинске војске».

 

 

Синоћ око поноћи поново се чуло пар експлозија у Авдејевки и на доњецком аеродрому.

Тагови: ; ;