Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

20:33

 

Украјински окупатори током поподнева поново су нападали насеље Спартак у околини Доњецка као и подручје аеродрома. Напад је трајао од 15:20 до 17:00. Током напада непријатељ је испалио око 20 пројектила на ова подручја.

15:48

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 63 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Круту Балку, рудник Гагарина, подручје аеродрома Доњецк, Јасиновату, Спартак.

 

Министарство одбране саопштава да украјинска војска планира током Дана победе провокације на свим линијама фронта. Према информацијама обавештајне службе ДНР један од команданата ВСУ Пилипенко издао је команду за нападе током Дана победе.

13:36

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности НМ није се битно изменила. Украјински окупатори гранатирали су већ традиционално насеље Калиновка. На срећу жртава није било.

 

Народна милиција саопштава да украјинска војска у циљу провокација током празничних дана мења регуларне војне јединице нацистичким јединицама из «Ајдара» и «Десног сектора». Тако је у подручје Станице Луганске дошло око 150 нацистичких јединица из «Десног сектора».

 

Синоћ током ноћи украјински нацисти повремено су нападали околину Доњецка и Горловке. Напади нису били јаког интензитета.

Тагови: ; ;