Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да ће Дан победе наставити да буде симбол херојства и јединства народа који су одбранили своје земље и читав свет од нацизма

 

Владимир Путин

 

Путин је честитао лидерима свих бивших совјетских република — Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, Молдавије,Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије и Јужне Осетије обележавање годишњце Великог отаџбинског рата, а честитке је упутио и грађанима Украјине и Грузије, саопштено је из Кремља.

 

Руски председник упозорио је да се не сме дозволити ревизија историје, као и да се грешке из прошлости не смеју понављати.

 

«Наша заједничка дужност је да сачувамо успомене на страдале у Великом отаџбинском рату и да се старамо о ветеранима на најбољи могући начин», рекао је Путин.

 

 

Он је изразио наду да ће пријатељство и братство које је тестирано у заједничкој борби наставити да буде основа међудржавних односа, олакшати развој и интеграције на Евроазијском континенту.

 

Путин се захвалио ратним ветеранима и првоборцима у Великом отаџбинском рату и пожелео им добро здравље и дуг живот, наводи се у саопштењу.

 

 

 

Новости

Тагови: ; ; ; ;