Председник Србије Томислав Николић рекао је да ће мандат за састав нове владе поверити председнику Српске напредне странке /СНС/ Александру Вучићу, јер је победа СНС-а на изборима била упечатљива и јасна.»Да ли ће то бити сама СНС или коалиција, то зависи искључиво од тога како они мисле даље да се развијају, да ли настављају потпуно истим путем или ће нешто другачије, али је очигледно да је окосница Владе у ствари Српска напредна странка», додао је Николић.

 

vlada

 

Он је за «Спутњик», коментаришући чињеницу да су у парламенту Србије после дужег времена и странке које нису еврофанатици, рекао да је немогуће водити Србију а не сарађивати са Русијом и ЕУ, те да у Србији има русофила, али нема еврофанатика зато што је свима јасно да је Европа нужно зло.

 

Николић је истакао да су за Србију нормални услови из ЕУ који се тичу уређења државе, да ће се са њима преговарати колико год треба и за то време уредити држава. «И кад коначно кажу: сада ћете да признате Косово и Метохију, ми ћемо рећи: нећемо, и нећемо да будемо члан ЕУ, али ћемо имати уређену државу», додао је он.

 

Николић је поновио да је захвалан Русији, руском председнику Владимиру Путину јер није донесена резолуција о Сребреници у Савету безбедности УН, која би била катастрофална за српски народ, као и на огромном утицају који је имао против учлањење Косова у Унеско.

 

На питање да ли ће се поново кандидовати за председника Србије, Николић је рекао да претпоставља да хоће, те напоменуо да га током четири године колико обавља ову функцију медији нису пратили у мери у којој то заслужује.

 

РТРС

 

 

Тагови: ;