Поводом забране рада Равногорског покрета у режији Душка Марковића, потпредседника Владе ЦГ и руководица МУП-а, реаговали су представници те организације. Они кажу да је забрањен један покрет и пре него што је почео да ради и да ће по томе садашњи састав МУП-а и Владе Црне Горе остати упамћен у политичкој историји.

 

Dusko-Markovic-08

 

„Жао нам је што Живко Николић није жив, па да режира још једно „Чудо невиђено“, али овога пута не би требало да тражи посебан сценарио, већ само да на траку сними све оно што се дешавало претходних десетак дана са Равногорским покретом, а не би требало ни да тражи главног глумца, јер он је већ пронађен и зове се Душко Марковић. Господин Марковић каже да је рјешење о упису у регистар НВО написано мимо његовог знања и да он о томе није био упознат. Међутим, на рјешењу о упису налази се печат МУП-а и његово име и потпис. Одакле одједанпут његова амнезија не знам, али је очигледно да Марковић воли да мијења мишљења и то како вјетар дува“, рекао је Иван Милошевић, један од оснивача РП-а.

 

Он наводи да је разлоге које Марковић наводи за забрану регистрације РП тешко озбиљно коментарисати.

 

„Ма колико се трудио у свим разлозима забране не видим РП, јер не знам по чему смо то ми опасни по јавни морал, здравље људи, а посебно за потешкоће у привреди Уз то не знам шта смо то ми згријешили када се радо и идеологији и вољели би да знамо која је то идеологија дозвољена по Уставу Црне Горе. Уколико је једина дозвољена идеологија у Црној Гори комунизам, што би се по реакцији Марковића могло закључити, у Уставу ЦГ треба то јасно рећи, па да нам је јасно да смо након пада берлинског зида и слома комунизма у свим земљама Источне Европе једина комунистичка држава“, примјећује Милошевић.

 

Он појашњава да се за данашњу Црну Гору судећи по њеном економском, политичком и духовном систему тешко могло рећи да је комунистичка.

 

cg

 

 

 

cg 2

Наиме, званична власт на челу са Душком Марковићем прихватила је приватну свцојину, западну демократију и политички систем, односно све економске, политичке и духовне вредности западног капитализма што је саставни део Равногорског политичког програма, а против чега су свим срцем били идеолошки потомци Марковића.

 

 

„Једино што је званична Црна Гора и њен потпредсједник Владе од комунизма задржали је слика о четницима и ту не попуштају ни за јоту. И нека не попуштају и нека раде шта хоће, али мислим да овакво бламирање као што су они доживјели поводом регистрације Равногорског покрета тешко могу и својим највјерним присталицима да објасне. Углавном у Црној Гори ништа ново, Алиса и даље не може да се снађе у овој земљи чуда и тражи излаз из овога хаоса који шири владајућа странка“, закључује Милошевић.

 

 

ин4с

 

 

Тагови: