Руска фабрика сладоледа «Славица» одлучила је да овог лета расхлади односе између Москве и Вашингтона сладоледом «Мали Обама».

 

obamka_660x330

Млечни сладолед са чоколадним преливом «Обамка», како се производ зове на руском језику, упакован је у амбалажу са цртежом насмејаног малог Африканца са минђушом у уху и сладоледом у руци.

Због припајања Крима и војне интервенције у Сирији, односи Русије и Сједињених Држава на најнижем су нивоу од Хладног рата, а руски државни медији и антиамерички активисти често су збијали шале на рачун Обаме које амерички званичници тумаче као расистичке и увредљиве, преноси Ројтерс.

 

Из фабрике сладоледа поручују да је лик на «Обамки» инспирисан ликом из совјетског филма, и да је део серије сладоледа различитих укуса и боја који децу треба да науче основним расама:

 

«Име сладоледа треба лако да се памти. Сви они који имају бујну машту, могу имати различите асоцијације, али овај производ намењен је деци и далеко је од политике.»

 

Фабрика Славица налази се у сибирском граду Краснојарску, који је прошлог месеца доспео у жижу јавности након отварања кафића посвећеног Владимиру Путину, а у којем, како преноси Ројтерс, гости могу користити тоалетни папир са принтом Обаминог лика.

 

НСПМ

Тагови: ;