Око 70 000 становника ЛНР се окупило у центру Луганска да прослави Дан победе совјетског народа у Великом отаџбинском рату, јавља Министарство унутрашњих послова Републике.

 

09-05_44

 

У јутарњим сатима се на Позоришном тргу у Луганску одржала војна парада у којој је учествовало око хиљаду чланова Народне милиције, војника, представника закона, официра Републике, студенти кадетског корпуса «Молодой Гвардии» и комбиновани оркестар.

 

09-05_45

 

 

09-05_51

 

Параду су предводили лидер ЛНР Игор Плотницки, шеф Народне милиције и Пуковник Олег Анашћенко. По централном тргу Републике су продефиловали Т-72 тенкови, пјешадијска борбена возила и оклопни транспортери, ракетни системи «Град», самоходна и вучна артиљеријска оруђа.

 

09-05_47

 

Људи са црвеним заставама Победе и заставама ЛНР су испунили Позоришни трг и тротоаре дуж улица Коцјубинског по којима је прошла парада. Са свих страна су се чули узвици «Ура!» и «Победа!»

 

09-05_52

Десетине хиљада становника Републике су учествовали у «Бесмртном пуку» у две колоне. У једној су били они који су носили портрете својих рођака који су бранили Русију у Великом отаџбинском рату, а у другој они са портретима убијених током одбране Републике у току агресије Украјине у Донбасу.

 

09-05_46

 

09-05_53

Ката

Тагови: ; ;