Чувена Анти НАТО акција ученика даниловградске гимназије поводом 17 година од агресије НАТО пакта на СРЈ добила је последњих дана тужан епилог. Директорка гимназије, која је претходно одбила да по налогу црногорског Министарства просвете казни ученике добила је отказ свега неколико дана пред пензију. Отказ је изазвао негодовање од скоро свих запослених у овој установи.

 

cropped-zg1

 

 

 

У писму подршке директорици, које је данас објављено на сајту даниловградске гимназије и које су потписали скоро сви запослени, изражава се шок и згражавање на овакав поступак.

 

«Стали сте уз ученике, а из уз цели колектив, када је јавност очекивала казне, а ви сте и тада подржали ученике и још једном одржали лекцију из педагогије и људскости. И онда шок – више нисте директорица. Месец и по до краја наставне године.Педагошки, нема што?»- наводи се у писму.

 

«Прелепо је дочекати пензију у колективу где Вас сви цене и воле, али играти се са годинама радног стажа или старосним годинама – нема смисла! Без најаве, без правог објашњења. Да ли је ово педагошка метода – кажњавање свих запослених»?- питају се запослени у овој гимназији.

 

hqdefault

 

Подсетимо матуранти даниловградске гимназије одржали су перформанс 24 марта поводом 17 година од НАТО агресије на СРЈ кад је први пројектил пао управо на даниловградску касарну ком приликом је погинуо војник 21-годишњи Саша Стајић из Београда. Министарство просвете тражило је од директорке и професора да казни ученике али је овај захтев једногласно одбијен.

 

 

 

Тагови: ;