У селу Томанце у општини Исток у ноћи између понедељка и уторка, у кући Љубомира Радојевића, која је у изградњи, подметнут је пожар, речено је у Министарству за повратак и заједнице.

 

požar
На објекту је направљена материјална штета. Извођач радова је приметио да је пожар подметнут, наводи Танјуг.

 

Кућа породице Радојевић гради се преко пројекта Министарства за повратак, који финансира Европска унија.

 

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић изјавио је да је подметање пожара на кућу која се гради за повратничку продицу Радојевић лоша порука и да она у великој мери угрожава повратак.

 

«Овакви случајеви су директна порука повратницима да нису добродошли у место повратка а такође угрожавају повратак који и онако није на задовољавајућем нивоу.

 

 

Породица Радојевић је после овог случаја уплашена и њихова одлучност да се врате сигурно није иста, као и пре случаја подметања пожара», рекао је Јевтић.

 

Он је нагласио да се не може подметањем пожара, пљачкањем, нападима на имања повратника градити боља будућност међу народима.

 

Овај случај напада на имовину Срба повратника на КиМ пријављен је полицији, а Јевтић је рекао да очекује бржу реакцију полиције и када је у питању овај али и сви остали нерасветљени случајеви.

 

«Ја лично нећу допустити да овакви инциденти умање жељу повратника за повратком, јер ћу се против инцидента у повратничким срединама борити свим расположивим законским механизмима али и упорношћу у капацитету које Министарство за повратак и заједнице има», поручио је Јевтић.

 

 

Новинарска екипа Телевизије Мост из Звечана нападнута данас током снимања прилога у Обилићу

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;