Ката Буцик за NewsFront Serbia

 

Потпуно ме је помела вест да, на редовном брифингу, портпарол Министарства одбране САД Дејвид Кук није нашао за сходно да макар једном речју помене Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

 

Jalta-confer
Када су му новинари рекли да је то важан и велики датум у историји човечанства, Кук је захвалио што су га на то подсетили и изговорио нешто, по мени, застрашујуће:

 

«Данас има много догађаја и та годишњица ми је промакла. Међутим, видео сам да су људи у свету славили», пренео је Взгляд.

 

Да туга буде већа, на питање новинара да прокоментарише војну Параду у Москви, Кук је рекао: «Ништа нарочито. Нисам гледао, али схватам да је била велика представа».

 

Дејвид Кук, портпарол Министарства одбране САД, савезничке државе у Другом светском рату, никоме није честитао Дан победе.

А имао је барем два разлога да слави, ако му већ сама победа над нацизмом није била довољна.

 

Како је својевремено написао немачки Spiegel, D-day, инвазија која представља прекретницу Другог светског рата, је била последња права победа САД.

 

d23_0p012623

 

Уз то, САД су из рата изашле богатије него што су биле на његовом почетку.

Ту срећу није имала ни једна друга земља света.

 

Може бити да Дејвид Кук зна нешто што остатак света не зна или можда зна, али из поштовања према великом Franklin Delano Roosevelt не жели гласно да каже..

 

Ката

Тагови: ; ; ;