Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

20:25

 

Украјински окупатори нису мировали ни током данашњег дана. Они су поново гранатирали Спартак, подручје доњецког аеродрома као и Јасиноватски пункт где је напад трајао од 14:00 до 20:00 часова.

15:40

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 105 пута напала територију ДНР. Најинтензивније су нападали Спартак у околини Доњецка, град Јасиновату, као и насеља на југу ДНР Саханку, Белу Каменку, Таврическое.

 

Министатство саопштава да је добило информацију да мисија ОЕБС уступа своје транспортере украјинској војсци за превоз припадника 54 моторизоване бригаде ВСУ. Истовремено, наводи се у саопштењу припадници ове бригаде добили су наредбу да током 9 маја пуцају на локално становништво са георгијевском лентом у насељу Логвиново.

12;30

 

Синоћ око поноћи украјински окупатори напали су насеље Бела Каменка на југу ДНР. Током напада користичи су минобацаче а напад је извршен из окупираног насеља Новогнатовка.

 

 

Тагови: ; ;