Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјелно за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

16:40

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 174 пута напале терориторију ДНР. Најинтензивније су нападали рудник Гагарин, Зајцево, Спартак, Јасиновату, подручје аеродрома Доњецк као и Петровски рејон Доњецка. Током напада рањена су три војника војске ДНР.Сви подаци у вези кршења примирја од стране украјинских окупатора предати су представницима мисије ОЕБС.

 

13:32

 

Током јучерашњег дана ситуација у целој Новорусији била је статична. Повремено су украјински окупатори отварали ватру из стрељачког и снајперског наоружања на појединим правцима на линији фронта. Од 13:20 до 22:06 они су отварали ватру на положаје војске ДНР као и НМ ЛНР из правца Авдејевке, Джержинска, Счастја а најинтензивније је нападано насеље Логвиново.

 

У том периоду укронацисти су и нападали пункт код Јасиновате. Информација о страдалим још увек нема.

 

Данашњи дан протекао је у Донбасу релативно мирно. Претпоставља се да је разлог томе долазак Генералног секретара мисије ОЕБС у Кијев како би се упознао са ситуацијом у Кијеву.

Тагови: ; ;