Нова српска демократија најоштрије осуђује смену директорице даниловградске гимназије Славице Павићевић и оцењују да се ради о срамном потезу који представља пример класичног политичког прогона и насиља, својственог диктатурама, изјавила је Др Љиљана Ђурашковић, председница Форума жена Нове српске демократије.

 

 

 

“Заробљена и замрачена ДПС-овска свијест, попут оне министра Предрага Бошковића, никако није могла прихватити да у Црној Гори постоје слободни млади људи који отворено саопштавају свој став и који су одали почаст људима који су страдали у НАТО агресији 1999. године, и зато кажњавају њихову директорицу која је заштитила своје ђаке. То што министар Бошковић и његов шеф покушавају да сакрију чињеницу да су прве жртве ове агресије пале у Црној Гори, у Даниловграду, само говори о њиховом образу и поимању патриотизма и родољубља”, навела је у саопштењу Ђурашковић.

 

Она истиче да је познато да је Мило Ђукановић у сред агресије “сарађивао са онима који су убијали наш народ и рушили нашу државу”, И како каже, зато га фрустрира свако подсећање на те године, а нарочито када види да генерације које долазе не заборављају то пролеће 1999. године.

 

„Наравно, овај поступак према Славици Павићевић је тако својствен актуелном режиму јер има и све елементе кукавичлука – директорица је послата у пензију само два мјесеца прије краја школске године, што такође потврђује да је министарство овај прљави посао хтјело да заврши по кратком поступку, и ако је могуће у тишини, али на жалост Ђукановића и Бошковића њихова диктатура ипак није убила храброст и дух овога народа и неправда је одмах испливала”, сматра она.

 

Из НСД овом приликом охрабрују колектив даниловградске Гимназије да истраје у одбрани своје директорице, јер ако сада попуште, како наводи “отвориће врата за нова иживљавања Бошковића и њему сличних”.

 

Она још додаје да је Предраг Бошковић релативно кратко на позицији министра просвете, али је ипак успио да покаже завидно незнање „обогаћено“ једноумљем којим руководи овим сложеним системом.

 

“Мило Ђукановић и његов режим су за ових 27 година неконтролисане власти уништили читаве генерације младих људи, њихову перспективу, економију ове земље, као и моралне вриједности на којима је почивала Црна Гора. Са друге стране, те генерације су гледале како мања група људи окупљена око власти која је опљачкала Црну Гору, има све могуће привилегије и не дозвољава да држава мрдне корак напријед”, тврди Ђурашковић.

 

“Мило Ђукановић и његови министри, тајкуни, криминални партнери, живе у свом затвореном свијету, изоловани од народа, и зато никако не могу да схвате да у Црној Гори постоје слободни људи који не раде по диктату једног промашеног и ригидног режима”, казала је она и додаје да ће се врло брзо суочити са реалношћу, а доћи ће на „наплату“ све што су урадили Црној Гори и њеним грађанима за ових скоро тридесет година.

 

“Свијетли примјер директорице Павићевић показао је да она слиједи традицију отпора Бјелопавлића, и то оних чувених бјелопавлићких учитеља који су се 1916. године супротставили аустроугарском окупатору и бранили част свога племена и народа”, закључила је Др Љиљана Ђурашковић.

 

 

ин4с

Тагови: ;