Украјинске власти не могу или не желе да се крену напред у имплементацији споразума из Минска, изјавио је државни секретар и заменик руског Министра иностраних послова Григориј Карасин након састанка са колегама из «Нормандске четворке» у Берлину.

 

grigorij karasin

 

Главни циљ састанка Министара спољних послова «Нормандске четворке» је припрема преговора на министарском нивоу, који ће бити одржани у Берлину данас, јавља Взгляд.

 

«Састанак је био веома конструктиван. Идеја је била да се, пре свега, припреми састанак Министара. На дневном реду су обухваћени сви главни правци на којима се тренутно ради у контакт групи у Минску, све четири подгрупе», рекао је он.

 

«Сва питања су покренута. Избор тема, сигурност на изборима, организација самих избора. Али, састанак је имао припремни карактер. Сутра ћемо знати исход састанка на министарском нивоу».

 

«По мом мишљењу је очигледно да власти у Кијеву разговором не решавају ствари. Или нису могли или нису хтели да крену напред у имплементацији споразума из Минска. О свему томе смо већ причали», рекао је Карасин коментаришући резултате разговора.

 

Ката

Тагови: ;