У Луганску је данас поводом Дана ЛНР откривен споменик браниоцима Донбаса. Церемонији отварања присуствовао је и лидер ЛНР Игор Плотницки. Он је том приликом рекао да се споменик састоји из 4 фигуре: Народне милиције, козака, авганистанских ветерана, и жена са дететом са древном руском заставом.

 

plotnicki

 

Он је додао да фигурама споменика свако може да препозна пријатеља, суседа, рођака и да су наши преци.

 

«Наша република створена је у тешко време, у време новог отаџбинског рата. И стотине хиљада људи су схватиле да смо један народ не само са великом Русијом него и са нашим прецима, дедама и прадедама који су већ једном, пре 70 година победили хитлеровску Европску унију»- рекао је Плотницки, а ове речи је пропратио буран аплауз.

 

«У Украјини се тренутно руше споменици херојима. Они су заражени нацизмом и бандеризмом. Тамо удара отац на сина, брат на брата. Подижу се споменици издајницима попут Мазепе којима је Петар Велики уручио орден Јуде. Наши споменици су веза између прошлости и садашњости. Ми ћемо изградити нашу републику и већ сад видим код нас гастарбајтере из Кијева и западне Украјине»- рекао је лидер ЛНР.

 

 

Тагови: ;