Српски радикали нису задовољни Додиковом унутрашњом економском, социјалном, културном, образовном и здравственом политиком али да сматрају да ниједан частан Србин не сме да дозволи да буде оруђе у рукама српских непријатеља.

 

 

СРС

 

Српска радикална странка је веома забринута због ситуације у Републици Српској и због чињенице да западне силе и њихове обавештајне службе имају све више уплива код дела политичара из Републике Српске, како код оних који су на власти у самој Босни и Херцеговини, тако и код оних који су опозиција у Републици Српској.

 

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у седишту Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ је објаснио да српски радикали нису задовољни Додиковом унутрашњом економском, социјалном, културном, образовном и здравственом политиком али да сматрају да ниједан частан Србин не сме да дозволи да буде оруђе у рукама српских непријатеља. Шешељ је упозорио да ће Република Српска пропасти уколико дође до немира и подела међу Србима. Он је навео да је намера Запада да се Република Српска уруши и укључи у унитарну Босну и Херцеговину.

 

Лидер радикала је истакао да би за стабилност Републике Српске најбоље било да је склопљена коалиција између Странке независних социјалдемократа и Српске демократске странке али то се, нажалост,није догодило. У тренутној ситуацији Српска радикална странка подржава Милорада Додика и због тога је укључена у владајућу коалицију у Републици Српској. Додика подржавамо због тога што одлучно и на сваком кораку брани Републику Српску и због тога што се чврсто повезао са Русијом и што је Русија данас најважнији ослонац Републике Српске.

 

Шешељ је упозорио целокупно српско становништво Републике Српске да води рачуна о даљим потезима, да чува јединство и да спречи да постане инструмент у рукама западних обавештајних служби и осталих српских непријатеља. Он је навео да ће сваки унутрашњи сукоб бити искоришћен од стране српских непријатеља. Срби морају остати снажни и јединствени и морају да пређу преко политичких размирица у Републици Српској. Једино на такав начин ће бити у стању да избегну наметање новог рата у условима у којима су најмање спремни да такав рат воде.

 

 

 

СРС

Тагови: ; ; ; ;