Ката Буцик за NewsFront Serbia

 

У свом годишњем извештају Amnesty International је указао на то да у Украјини влада потпуно националистичко лудило које је достигло такве размере да је било каква наклоност према Русији постала опасна по живот.

 

1a

 

Тако је, у ексклузивном интервјуу који је својевремено дао за Al Jazeeru, градоначелник Кијева дословно бриљирао својим изјавама.

 

oYSPOCYhtB0-938x535

 

Након што је водитељ цитирао извештаје Human Rights Watch и Amnesty International који кажу да су украјинске оружане снаге чиниле злочине над цивилима, отимале и мучиле људе, поставио је Кличку питање о добровољцима Азова који симпатишу нацизам.

 

Кличко је рекао да су такве тврдње «лажи» и да «он те свастике никада није видео и да се ради о пропаганди».

 

f-8KMNf2B18

 

На питање да ли зна за Amnesty International и извештај о кршењу људских права, градоначелник Кијева је рекао: «Они су створили ту причу и верују у њу. Ја живим у Украјини».

 

Остало је нејасно да ли градоначелник Кијева сматра да Amnesty International ради за Руску Федерацију.

 

2azov

 

Такође, у извештају Amnesty International стоји да је, у последњих годину дана, Украјина постала врло опасна земља за изражавање проруских ставова.

 

4azov

 

Наиме, у априлу 2015 врховна Рада Украјине је усвојила «Закон о забрани јавног коришћења комунистичких и нацистичких симбола и пропаганде у земљи».

 

Прво што су урадили је да преименују 25 градова, скоро све улице и тргове..

 

Између осталог, преименована је Московска авенија у Авенију Степана Бандере, упркос томе што су Бандера и његова «Украјинска устаничка армија» одговорни за бојне злочине и геноцид над Јеврејима у Лавову и Житомиру и Пољацима у Галицији током Другог светског рата.

 

stjepan bandera

 

* Степан Бандера седи у средини

 

Да је жив, господин Ripley би имао пуно материјала за своју рубрику.

 

Ката

Тагови: ; ;