Информације од локалног становништва и Оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

15:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 108 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападале Јасиновату, Докучаевск, Зајцево, Саханку, Николаевку, аеродром и Петровски рејон Доњецка. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

 

12:23

 

Украјински агресори ни током претходне ноћи нису поштовали споразум из Минска. Од 18:45 до 01:15 они су гранатирали насеља која се налазе уз линију фронта, на јужном правцу. Гранатирали су град Докучаевск као и насеља на југу ДНР Саханку и Николајевку. Информације о евентуалним жртвама у овом моменту нису познате.

 

Од 22:45 до 23:45 агресор је нападао насеља северно од Горловке Голми, и већ традиционално Зајцево.

 

Око 01:15 поново се чула артиљерија у Докучаевску.

 

Становништво овог града саопштава да је јутро било углавном мирно док је током ноћи непријатељска артиљерија периодично нападала град.

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се изменила последњег дана. НМ саопштава да током протекле ноћи нису евидентирани напади са украјинске стране.

 

НМ саопштава да је у окупирани Лисичанск доведена нова војна техника иностране производње. Претпоставља се да се ради о турским возилима. Очекује се њихово пребацивање у рејон Северодоњецка.

 

 

Тагови: ; ;