Посланици украјинског парламента, потукли су се током јучерашњег заседања због тога што је један од посланика говорио на руском језику.

 

 

 

За време говора посланика Опозицоног блока Александра Вилкула подијуму је пришао посланик Народног фронта Јуриј Тимошенко и успротивио се наступу на руском језику. Заузврат Вилкул је рекао да као грађанин слободне земље може да наступа још и на «пољском или мађарском језику».

 

Подијуму су након тога пришли још неки посланици и започела је туча, написала је на својој Фејсбук страници потпредседник парламента Ирина Герашенко. Она наводи да је била принуђена да раније прекине седницу.

 

«Не желим да се бијем са ратоборним колегама, нити да посланичким тучама подижем рејтинг «каналу парламент». Боље је зауставити ову срамоту»- рекла је Герашенко.

 

Она је изразила жаљење што због туче посланика многи други посланици нису могли да изнесу своје дискусије. Она је рекла да се нада да ће међу посланицима из разних фракција наћи савезнике за заустављање туча и испада у парламенту.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ;