Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је за РТС да је МУП током читавог дана комуницирао са колегама из Републике Српске и да је премијер Вучић као координатор служби безбедности обавио састанак са службама на коме је размотрена ситуација Бањалуци. Спречено је око 120 лица из Србије који су хтели да се прикључе неком од скупова у Бањалуци, рекао је министар и додао да су за Србију најважнији мир и стабилност у региону.

stefanovic

 

Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је МУП Србије у комуникацији са МУП-ом Републике Српске и да се размењују информације.

 

«Спречили смо око 120 лица из Србије да оду у Бањалуку и да се прикључе неком од скупова», рекао је Стефановић.

 

Истакао је да се примењују мере и да су откривени припадници више народа како покушавају да дођу у Бањалуку и изазову инциденте.

 

«Свако лице које се налази на територији Србије и намерева да тако нешто уради налази се под опсервацијом», рекао је Стефановић и поручио да Србију занима само мир.

 

Подсетио је да у региону има много нестабилности и поручио да људи морају да схвате да нам је потребна стабилност и мир.

 

Стефановић је рекао да ће Србија имати динамичан раст у наредној години и лидерску позицију у региону, али је упозорио да инвеститори неће долазити у регион нестабилности.

 

«Све што је Александар Вучић радио до сада за РС, само је радио да помогне», рекао је министар Стефановић и додао да Србија тражи само мир и безбедност и да сви схвате да је за Србију победа мирна Република Српска.

 

«Учинићемо све у нашој моћи да помогнемо да се сутра ништа не деси. У политику се не мешамо али хоћемо мир», поручио је Стефановић.

Тагови: ; ;