Седница Скупштине Црне Горе која је требала да почне данас, а у којој је требало да се расправља о избору нових чланова Владе Мила Ђукановића прекинута је.

 

 

У тренутку када је Ђукановић узео реч, сви посланици Демократског фронта су почели да скандирају: „Мило лопове!“, на шта им је овај узвратио: „Браво кретени!“ Након тога, посланици ДФ-а су кренули према њему уз бројне повике, међу којима је Јанко Вучинић био најагилнији, али је тада ушло скупштинско обезбеђење које је Ђукановића евакуисало из сале, а затим извело и из зграде. Након што су погашене камере, сведоци тврде да је скоро дошло до физичког обрачуна једног броја посланика ДФ-а са обезбеђењем, а што су спречили остали посланици.

 

На премијерове увреде посланик Радуловић му је узбуђено довикнуо: „Педесет хиљада омладине не ради, кретену!“ на шта му је премијер одбрусио: „Ћути бре, кретену! Ћути, идиоте један!“

 

Ђукановић је дозивао посланике Бранка Радуловића и Јанка Вучинића који је пришао да одбрани колегу након премијерових увреда, ријечима: „дођи, дођи!“. Након инцидента, премијер је удаљен из зграде.

 

Ђукановић је упутио Скупштини Црне Горе предлог за разрешење три, избор четири министра, као и једног потпредседника Владе из редова „опозиционе“ тројке СДП-ДЕМОС-УРА.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;