Стокхолм — Русија је фаворит у вечерашњем финалу музичког такмичења Песме Евровизије

Аналитичари оценили да је фаворит Сергеј Лазарев с песмом на енглеском «You are the only one».

 

l

Шведска, која је била домаћин тог такмичења 2013. године, припремила је све за вечерашњу манифестацију коју ће први пут преносити САД, а Џастин Тимберлејк биће америчка звезда вечери.

 

Аналитичари су оценили да је фаворит представник из Русије Сергеј Лазарев с песмом на енглеском «You are the only one». Међу фаворитима су и Француска, Украјина и Аустралија која се други пут такмичи у Песми Евровизије. Србију ће представљати Сања Вучић с песмом «Goodbye».Наша представница наступа петнаеста.

 

Такмичење Песма Евровизије, први пут приређено 1956. године, годишњи је фестивал забавне музике који у ТВ-преносу прати велики број земаља, а учествују извођачи из земаља чији су национални телевизијски емитери активни чланови Европске уније за радиодифузију.

 

Такмичење је познато по шаблонској, лагано оркестрираној, певљивој поп музици. На Песми Евровизије је током година изведен и велики број балада, етно и латино музике, хауса, репа, хип-хопа, рока, хеви метала, џеза, оперских и амбијентално-инструменталних нумера.

 

У финалној вечери наступа 26 земаља: Белгија, Чешка Република, Холандија, Азербејџан, Мађарскa, Италија, Израел, Бугарска, Шведска, Немачка, Француска, Пољска, Аустралија, Кипар, Србија, Литванија, Хрватска, Русија, Шпанија, Летонија, Украјина, Малта, Грузија, Аустрија, Велика Британија и Јерменија.

 

 

 

Novosti

Тагови: ;