Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

20;19

 

Током јучерашњег гранатирања пункта Јасиновата рањена су три цивила. Два мушкарца 56 и 38 година као и једна жена 58 година. Они су хоспитализовани са више прострелних рана на себи.

 

Око 20:00 украјински терористи су гранатирали село Саханка на југу ДНР.

16:14

 

Украјински терористи јутрос су поново гранатирали Спартак и Зајцево

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила протеклог дана и карактерише се као напета.

 

НМ саопштава да украјинска војска наставља са ангажовањем страних плаћеника. Тако је у насеље Олховаја у околини Станице Луганске дошла група од 50 људи претежно арапа и црнаца. Постоји могућност да је ова јединица била део контигента ИСИЛ-а- Они су у Олховаји заузели приватне куће становништва, а предстацницима мисије ОЕБС припадници нацистичког батаљона «Ајдар» нису дозволили да уђу у село под изговором да врше специјалну операцију.

10:26

 

Украјинске снаге настављају са ротирањем јединица у Донбасу. Извиђачи ДНР евидентирају довлачење нове војне технике на линију фронта на јужном правцу.

 

Синоћ су украјински нацисти поново гранатирали јасиноватски пункт. Испалили су 41 пројектил. Такође су нападали и Спартак.

 

Синоћ око 21:50 евидентиране су украјинске беспилотне летелице изнад Доњецка и Горловке.

Тагови: ; ;