Председник Републике Српске Милорад Додик одржао је данас говор пред око 35 000 људи на митингу у Бања Луци. У свом говору он је оптужио опозицију за издају Републике Српске.

 

dodik

 

 

«Издаја је када у Сарајеву не смете да кажете да сте Србин, издаја је кад слушате стране амбасадоре, издаја је кад у Сарајеву не смете да навијате за Србију»- поручио је лидер РС опозицији.

 

Он је рекао опозицији који данас одржавају паралелни митинг да им се ништа неће догодити.

 

«Окупили смо се да покажемо да се Република Српска брани демократским путем да нема сукоба и да се никоме ништа неће десити. Нас је 7 пута више него њих. Овде је 35 хиљада људи а тамо свега 5. Проклет био ко данас направи било шта»- рекао је Додик.

 

У свом говору он се осврнуо и на странце и на Сарајево.

 

dodik 2

 

«Нека нам не говоре амерички и британски амбасадор како нам је добро. Знамо ми врло добро, и боље од њих како нам је»- рекао је он.

 

Званичном Сарајеву поручио је следеће:

 

«Српски народ има две државе — Србију и РС. Да узвикнемо Србија! Шта је овде освајачки? Давотоуглу је долазио у Бања Луку да отвара џамију и имао је подршку Бошњака а ми смо екстремисти и освајачи ако кажемо Србија! Екстремне групе су на Косову, а не овде»- рекао је он узвикнувши СРБИЈА!.

На крају говора Додик је запевао «Не може нам нико ништа јачи смо од судбине» и «Ово је моја кућа живео сам ту»

 

Након песме захвалио се присутнима позвавши их да мирно крену кући уз поруку да Република Српска није реметилачки фактор.

Тагови: ; ; ;