Просторије Радничке партије у улици Алексе Бацковића у центру Никшића каменоване су током ноћи.

 

niksic

 

Вест се брзо проширила друштвеним мрежама. Посланик ДФ-а Небојша Медојевић је на свом Фејсбук профилу за овај случај написао:

 

«Ђукановићева хунта уводи земљу у хаос. Ово је борба за СЛОБОДУ.“

 

Поменута хунта није дуго чекала на извршење јучерашње претње коју је лидеру Радничке партије Јанку Вучинићу упутио Мило Ђукановић. („Шта хоћеш?! Теби, Вучинићу, теби ћу дат!“)

 

Јанко Вучинић је догађај описао следећим речима:

„Када сам дошао у просторије Радничке партије затекао сам разбијено стакло на једној од наших канцеларија. Ово је други пут за два мјесеца да су каменоване наше просторије. Овај пут је каменовање услиједило након инцидента у Скупштини Црне Горе када је премијер Мило Ђукановић пријетио да ћу лично платити.“

 

Вучинић додаје да не зна на шта је премијер мислио, јер он са Милом Ђукановићем ни у какве мафијашке послове није улазио.

 

„Може бити једино због тога што сам износио истину о томе шта је он урадио од црногорских радника, што сам говорио да их је претворио у надничаре, да је затворио фабрике. Једино би то могло да буде, то што сам много пута казао шта је Мило Ђукановић урадио од црногорске привреде“, каже Вучинић.

 

Лидер Радничке партије оцењује да нимало није добро што се десило ово каменовање, посебно након инцидента у Скупштини Црне Горе.

 

„Ово личи на Мила Ђукановића, на обрачун режима са политичким опонентима: да под окриљем мрака ударају и на просторије опозиционих партија“, закључује Вучинић.

 

Иако је јавност Црне Горе огорчена овим догађајем, ипак није изненађена. Напротив, премијер је својим опхођењем према опозиционарима дефинитивно стварао климу која је подстакла извесног активисту ДПС или неког другог да то уради.

 

ин4с

Тагови: ;