Потпредседник владе Русије Дмитриј Рогозин прокоментарисао је инцидент кад му је председник Владимир Путин скренуо пажњу да поправи кравату. Он је коментар објавио на својој Фејсбук страници.

 

regnum_picture_1463211952435076_big

 

Подсетимо уочи почетка састанка војно индустријског комплекса у Сочију Путин је уочи самог састанка скренуо пажњу да поправи кравату.

 

«Поправите кравату»!- рекао је тада Путин.

 

Ова мала епизода одјекнула је у медијима. Многи су почели писати како је Путин незадовољан Рогозином, нарочито после одлагања првог покретања носача ракета са новог космодрома «Исток». Тада је Рогозину и званично упутио приговор.

 

Рогозин је прокоментарисао овај инцидент.

 

«За време рада у НАТО-у имао стекао сам, невољно навику да кравату носим у криво како бих се заштитио од «краватождера»- написао је Рогозин на свом Фејсбук профилу.

 

Подсетимо Дмитриј Рогозин је од 2008 до 2011 године био стални представник Русије при НАТО-у и радио је у Бриселу. У вези «краватождера» јасно је да алудира на бившег грузијског председника и актуелног губернатора одеске области у Украјини Михаила Сакашвилија који је 2008 у току руске операције у Грузији, нервозан почео да жваће кравату. Тада се руска војска увелико налазила у околини града Гори.

 

 

Регнум Ру

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;