У центру Бањалуке данас у подне ће се одржати два скупа — протест који организују представници опозиционих партија, као и митинг на чијем челу ће бити председник Републике Српске Милорад Додик са коалиционим партнерима.

 

Присталице се већ окупљају носећи заставе и транспаренте попут — «Укључи мозак» на страни опозиције, док присталице власти носе оне са написима «Напред Српска», «Милорад Додик чува РС» и Срцем за Српску. Стоп издаји».

 

Из Србије Заветници су организовано кренули на миран и демократски скуп “Срцем за Републику Српску-Стоп издаји!” са циљем да пруже подршку легитимном државном руководству и народу Републике Српске, наводи се на званичном сајту организације. Али министар безбедности БиХ Драган Мектић наредио је да се чланови Заветника који су рано јутрос кренули у Бања Луку, врате са граничног прелаза Рача.

 

Председник Заветника, Стефан Стаменковски, поручио је за државну телевизију Републике Српске да је враћање Заветника са граничног прелаза без икаквог објашњења, мимо законских процедура, прави показатељ колико се они који подривају самосталност Српске плаше подршке која је стигла од грађана Србије.

 

Спутњик / Заветници