Казна посланицима Демократског фронта због вербалног а потом, умало и физичког сукоба са премијером Милом Ђукановићем у Скупштини је јавна опомена, одлучио је шеф парламента Ранко Кривокапић, а саопштио током наставка седнице послије осмочасовног прекида.

 

hqdefault

 

Кривокапић је упозорио ДФ је да је наредна казна за теже повреде удаљење из парламента.

 

„Десио се тежак инцидент. Није први али се надам да је последњи. У име парламента, извињавам се свим грађанима Црне Горе. Дугујемо извињење и премијеру“, рекао је Кривокапић.

 

Предраг Булатовић је рекао да Кривокапић нема право да им изрекне опомену.

 

„То право има Одбор за људска права“, сматра он.

 

„Премијер је увредио посланике ДФ-а. Од ВДТ-а тражим да испита претње Ђукановића Јанку Вучинићу ком је рекао да ће ‘посебно да му плати’“, поручио је Булатовић.

 

Кривокапић је одговорио да ДФ има право да тражи седницу одбора који би одлучио ко је у праву.

 

Седница Скупштине Црне Горе која је требала да почне данас, а у којој је требало да се расправља о избору нових чланова Владе Мила Ђукановића прекинута је. У тренутку када је Ђукановић узео реч, сви посланици Демократског фронта су почели да скандирају: „Мило лопове!“, на шта им је овај узвратио: „Браво кретени!“ Након тога, посланици ДФ-а су кренули према њему уз бројне повике, међу којима је Јанко Вучинић био најагилнији, али је тада ушло скупштинско обезбеђење које је Ђукановића евакуисало из сале, а затим извело и из зграде.

 

ИН4С

 

Тагови: ; ;