Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:15

 

Украјински окупатори су током поподнева и вечери испалили 17о пројектила на насеље Саханка на југу ДНР. Напад је извршен из села Широкино на линији разграничења а трајао је од 17:00 до 20:00. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Министарство одбране саопштило је да је у рејону Авдејевке поставило две камере како би могли да евидентирају провокације са ускрајинске стране током ноћи.

 

 

 

17;30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 172 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Круту Балку у околини Горловке, Докучаевск и Јасиновату, село Саханку на југу ДНР као и северна предграђа Доњецка.

 

Извиђачке јединице ДНР евидентирају ново довлачење тешког наоружања у близини линије разграничења као и летење украјинских војних авиона у близини фронта.

14:05

 

Локалне власти у насељима која се налазе непосредно уз линију разграничења саопштили су да током протекле ноћи није било гранатирања са украјинске стране.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су украјински окупатори за протеклих недељу дана 5 пута гранатирали територију ЛНР као и да настављају недозвољено коришћење беспилотних летелица ради извиђања над територијом ЛНР.

Тагови: ; ;