Евровизија је чиста политика. Методично и систематски се тресе медијски простор уочи 18 маја, дана депортација. И користе се сви инструменти укључујући и Евровизију, написао је на својој Фејсбук страници руководилац агенције Новински фронт Константин Книрик.

 

knirik

 

 

 

«Исламов и његова армија «непристрасних» жирија Евровизије, чије одлуке пре свега зависе од мишљења влада и Министарстава иностраних послова, користе песму Џамале како би борбу против радикалних екстремиста представили као кршење права Кримских Татара. То говори да Турска и САД  користе сваки повод за информациони простор по овим питањима. Специјалне службе Крима успешно прекидају рад  радикалним екстремистима који су у периоду док је Крим био у Украјини сасвим комформо деловали, а западни медији покушавају да борбу против екстремиста представе као кршење права Кримских Татара»- написао је Книрик.

 

«Радикале, провокаторе и бегунце попут Џемилева, Чубарова и Исљамова већ одавно нико од Кримских Татара не подржава, међутим они имају своје агенте утицаја овде како међу радикалима и екстремистима тако и међу, маскираним под видом «патриота Русије» кримским властима. Не треба заборавити да је Исљамов био потпредседник кримске владе у руском Криму и да је био «руски патриота» а таквих је много и они могу постати фактор дестабилизације унутар Крима»- сматра Книрик.

 

Истовремено лидер Новинског Фронта сматра да је неопходно предузети све мере како би се сачувао међуетнички мир на Криму.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;