У самоубилачким нападима џихадиста Исламске државе на електрану природног гаса у близини Багдада погинуло је најмање 14 људи, а више од 20 особа је рањено, саопштили су ирачки званичници. У три одвојена напада на трговачке области широм ирачке престонице погинуло осам цивила.

 

Bombaski-napad-u-bagdadu

 

Бомбаш самоубица разнео је рано јутрос главну капију електране у граду Таџи, око 20 километара северно од Багдада, а после тога је неколико бомбаша самоубица и бораца упало у објекат и сукобило се са снагама безбедности. Најмање 27 војника је повређено у нападу.

 

Министарство за нафту саопштило је да ватрогасци држе под контролом пожар који је избио после експлозија, као и да је гашење у току.

 

Исламска држава је преузела одговорност за координисани напад на електрану, наводећи да га је извела група «калифатских војника».

 

У три одвојена напада на трговачке области широм ирачке престонице данас је погинуло осам цивила, док је 28 људи рањено, саопштила је полиција.

 

ИД контролише значајне области на северу и западу Ирака, укључујући и други град по величини Мосул.

 

Џихадисти су недавно појачали нападе далеко од линија фронта. Ирачки званичници тумаче да је то покушај те организације да скрене пажњу са недавних губитака на бојном пољу.

 

РТС

Тагови: ;