Последња Евровизија представља пример постепеног укидања демократије у савременој Европи. Референдум у Холандији о споразуму ЕУ и Украјине баца се у смеће, наводи се у чланку Сергеја Маркова објављеног на сајту Русская Весна.

 

es_tonet_konec_evroppa

 

На овогодишњој Евровизији људи су гласали за руског представника а победио је неко други. Одлуку су донели непознати «сиви људи» чији идентитет је познат само исто тако «сивим» менаџерима.

 

Слобода речи у европским медијима је такође ограничена у свим питањима која се тичу Русије. А кад се говори о украјинској кризи потпуно је елиминасана могућност говора о нацистичком терору. Ми се не радујемо оваквом елиминисању демократије у Европи, наводи се у чланку.

 

Постоји туга и забринутост због тога што је у Европи последњи пут укинута демократија кад је Хитлер напао Русију. И сада се то понавља.

 

Али да је неко 1925 године рекао да ће културни Немци као стока убијати милионе невиних људи нико не би поверовао. А то се догодило. Исто тако после толико година испирања мозгова европском народу, непознате «сиве» газде убијају Русе. И ово питање је неопходно поставити.

 

Када смо говорили о томе да су у Украјини могући терор и масакри говорили су нам да претерујемо. А то се догодило. У Европи се постепено елиминише демократија и то је забрињавајуће, наводи аутор овог чланка.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ;