Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21;02

 

Током вечери украјински окупатори су испалили око 60 пројектила на територију ДНР. Гранатирали су Саханку,Спартак, Докучаевск, Октобарски рејон Доњецка и Зајцево. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Око 17:00 украјински терористи напали су поново пункт код Јасиновате. Том приликом на месту напада нашла се и седмочлана екипа тв «Россия». Војници ДНР су својим телима заштитили новинаре и успели да их евакуишу на безбедну локацију.

17:22

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 228 пута напале територију ДНР. Нападали су Спартак, Саханку, Зајцево, Старомихајловку, Александровку, Петровски рејон Доњецка као и градове Јасиновату и Докучаевск.

 

Министарство наводи да су у рејону насеља Новотроицкое, јужно од Доњецка украјинске снаге започеле процес деминирања терена како би могле да довуку нову технику.

 

Концентрација и повећање војне технике примећени су на горловском правцу у рејону Мајорска, као и у окупираним градовима Славјанск и Джержинск.

 

 

14:05

 

Украјински нацисти су касно синоћ нападали јасиноватски пункт. Напад је трајао од 21:00 до поноћи. Напад је извршен из правца Авдејевке.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да се ситуација у зони одговорности НМ није изменила и да се карактерише као напета. Украјински нацисти су последњег дана поново напали позиције НМ у насељу Калиновка. Жртава није било.

Тагови: ; ;