Манифестација «Спортско сабрање Свете Србије» одржана је јуче на Ади Циганлији. Киша није успела да омете овај духовно-спортски догађај који је био посвећен Николи Тесли, па су читаве породице могле да уживају у разним спортским активностима, културним садржајима, али и да сазнају нешто више о животу и делу нашег највећег научника.

 

sportsko

 

На тридесетак «спортских станица» малишани су могли да се опробају у разним спортовима. Играли су фудбал, кошарку, тенис, одбојку. Вежбали су и гимнастику, али и мождане вијуге играјући партије шаха. Пажњу им је привукао и рагби.

 

— Деца су заинтересована за рагби, желе да се опробају у овом спорту — прича Ненад Мићић, из рагби клуба Црвена звезда. — Ипак, пошто не знају правила, објаснимо им основне ствари, па их онда полако уводимо у игру.

 

 

Малишани су желели да се окушају и у стреличарству. Тако су људи из радионице стреличарске опреме «Кнез Лазар» имали пуне руке посла, јер је само до поднева 400 њих желело стрелом да погоди мету. Најмлађи су чекали у реду и за бацање ножева, на полигону Батаљона војне полиције за специјалне намене «Кобре».

 

— Дечацима је бацање ножева изузетно занимљиво — наводи капетан Саша Војновић. — Много њих је желело да се опроба у томе. Било је ту и девојчица. Занимљиво је и то што су оне у већем броју случајева успевале да погоде мету за разлику од дечака. Уједно, овде децу учимо и основама самоодбране, а осим њих, било је и бака и дека који су желели да науче нешто ново.

 

 

И док су најмлађи на теренима вежбали спретност, њихови родитељи уживали су наступима Јелене Томашевић, Иване Јордан, «Неверних беба», женског вокалног ансамбла «Огрлица од бисера», али и у игри културно-уметничких друштава. Пажњу је привукао и ревијални тениски меч између Ненада Зимоњића и Ђорђа Ђоковића, млађег брата нашег прослављеног тенисера.

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ;