Фактички кандидат Републиканске партије за Председника САД Доналд Трамп је изјавио да не искључује могућност да ће повећани улазак миграната у САД довести до „другог терористичког напада упоредивог са оним што се догодило 11 септембра 2001 године“.

 

be267024e767c72d6e2c078e91c70de9

 

Чак је нагласио да би само такав удар отрезнио америчко друштво и натерао га да схвати важност заштите државних граница.

 

„Догађају се лоше ствари. Може се гододити много лоших ствари. Не сумњам да ће људи који сада улазе у нашу земљу извести неке нападе“, рекао је Трамп. „Наша земља има више него довољно својих проблема да би дозволила најезду Сиријаца, а још уопште не можемо бити сигурни да су то Сиријци. Ми немамо представу одакле ти људи долазе. Они најчешће немају никаква документа. Можда нам долазе из групације «исламска држава»“.

 

Указао је и на то да неки од тих људи долазе само са мобилним телефонима, а на неким од њихових телефона може се наћи застава «исламске државе».

 

„Зар ми треба да их примамо и да говоримо како је то изванредно?!“ У овом контексту је упозорио да Клинтонова предлаже штетну и опасну миграциону политику која САД може само нанети штету.

 

Трамп се родио 1946 у Њујорку. Његов отац је немачког порекла а мајка Шкотланђанка.

 

Ката

Тагови: ; ; ;