У Београдско драмско позориште стигао је Волков театар, Руско државно академско драмско позориште из Јарославља. Протокол о сарадњи између две куће потписан је у мају прошле године.

 

teatar

 

У Београдско драмско позориште стигао је Волков театар, Руско државно академско драмско позориште из Јарославља. Јуче и данас на Сцени “Раде Марковић” БДП-а изводе две представе настале по комадима Чехова: “Иванова” у режији Валентина Тепљакова, Валерија Кирилова и Евгенија Марчелија, као и “Две комедије о љубави” (“Медвед” и “Просидба”), у режији Валерија Кирилова. “Иванов” је прва изведена драма познатог писца из 1887, а једночинке “Медвед” и “Просидба” написане су годину дана касније.

 

 

Протокол о сарадњи између две куће потписан је у мају прошле године, када је Волков театар гостовао са представом “Месец дана на селу” Ивана Тургењева, у режији Јевгенија Марчелија. Узвратно, премијера Набоковљевог “Позива на погубљење” (режија Бобан Скерлић, у продукција БДП-а), одржана је на 16. Међународном Волков фестивалу у Јарослављу, прошлог септембра.

 

 

 

 

 

Новости

Тагови: ; ;