Налепница прецртане заставе ЕУ или чешке националне заставе за место на коме је на свим регистарским таблицама од 1. маја 2004. године када је Чешка ушла у ЕУ европска застава са звездицама, кошта 0,74 евра. Казна за тај «саобраћајни прекршај» је 74 евра.

 

Tablice

 

Код ванпарламентарне евроскептичне Странке слободних грађана за 0,74 евра купац добија две налепнице, али на тај начин изражен политички став може да га кошта стоструко више, ако га заустави полиција.

 

„То је заиста прекршај. Возач крши закон о саобраћају и уредбу о регистрацији возила“, рекао је за Право портпарол чешке полиције Јозеф Боцан.

 

 

Застава ЕУ изнад националне ознаке «CZ» обавезна је иначе и на посебним, нестандардним, регистарским таблицама за које Чеси који желе своју комбинацију слова и бројева плаћају око 400 евра.

 

Евроскептичне налепнице за кола су роба која се највише продаје у нашем е-шопу“, истакла је чешком листу портпарол Странке слободних грађана Катерина Кашпарова.

 

 

Налепнице за регистарске таблице продају се практично од уласка Чешке у ЕУ и својевремено је могао да се купи и лав из чешког државног грба, али су тек од избијања избегличке кризе налепнице постале хит.

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;