Министарство културе ДНР спремно је да помогне Кијеву да се Евровизија 2017 године одржи у Доњецку, али уз посебне услове, рекао је министар културе ДНР Михаил Желтјаков, а преноси Доњецка Агенција Новости.

 

minkult dnr

 

 

 

«Овај племенити корак ка Украјини може учинити само Донбас. Ми смо спремни да дамо и платформу за организовање фестивала али уз услов да Европљани виде колико Украјина воли свој народ»- рекао је он.

 

Посебно би, према његовим речима учесници фестивала морали да прођу кроз пунктове кроз које грађани пролазе свакодневном, као и да посете подручје рудника Октобарски и доњецки аеродром.

 

«Овај фестивал би отворио очи Европљанима, они би видели реалност. Друга ствар је што Кијев никад неће пристати на то»- рекао је Желтјаков.

 

Он је рекао да постоји још један услов а то је спровођење националног референдума у Доњецку како би се грађани изјаснили да ли желе Евровизију у свом граду.

 

«Неопходно је питати грађане треба ли нам Евровизија која је последњих година постала политизован фестивал. Сам конкурс је интересантан и то је добра идеја и Доњецк је спреман за то, али морамо питати грађане да ли желе и Евровизију да гледају и слушају овде»- рекао је он.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ;