Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:15

 

Током вечери укронацисти су поново гранатирали Саханку на југу ДНР. Напад је почео око 19:00 часова и испаљено је 25 пројектила на ово насеље.

 

Током поподнева украјински окупатори су поново нападали пункт код Јасиновате и подручје доњецког аеродрома.

 

17:49

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 340 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак,Старомихајловку, Саханку, Докучаевск, Јасиновату као и северна и западна предграђа Доњецк. Напад на Саханку на југу ДНР напали су, према информацијама Министарства одбране ДНР плаћеници из арапских земаља. Током напада на Старомихајловку оштећене су три куће.

 

Министарство наводи да је током протеклог дана дошло дом међусобног гранатирања између јединица украјинске војске у којима је десет припадника ВСУ погинуло а 7 рањено.

 

 

 

14:07

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протеклог дана два пута напале позиције НМ у насељу Калиновка. Губитака није било.

 

Народна милиција саопштава да су украјинске снаге наставиле са довођењем страних плаћеника из Естоније и Летоније на линију фронта. Тако су у околину Счастја довели једну снајперску групу из ових Балтичких земаља и према информацијама НМ њима су претходно по указу украјинског председника Порошенка додељени украјински пасоши како би се оправдало њихово присуство на фронту.

 

Народна милиција додаје и да украјински провокатори настављају са пљачкањем цивилног становништва на окупираним територијама. Они од становништва отимају новац с којим набављају алкохол а након напијања почињу са провокацијама и отварањем ватре на позиције НМ ЛНР, наводи се у саопштењу.

 

Сируација ни у ДНР није била мирна. Украјински нацисти су током ноћи нападали северна и западна предграђа Доњецка околину Јасиновате као и насеље Саханка у Новоазовском рејону. Од 22:00 до 02:10 они су нападали подручје доњецког аеродрома, као и насеља Спартак и Минералное у околини Доњецка.

Тагови: ; ;