Некадашњи кандидат за Председника Гане Нана Акуфо Адо је оптужен да намерава да сруши власт и то уз помоћ Срба, пишу медији у Гани.

 

timthumb

 

Бивши шеф дипломатије, који од 2016 године има функцију „носиоца заставе, односно лидера Нове патриотске партије“, наводно је спреман да угрози државну и националну безбедност а велику улогу у томе би требало да одиграју неименовани држављани Србије.

 

„Имамо извештаје да поједини српски националисти, које су у државу довели шефови обезбеђења Нанеa Акуфоa Адоа, овде обучавају људе изабране да широм земље изазову грађанску побуну. Та опасна обука, која прети нашој националној безбедности, жели да угрози стубове власти“, објавила је група „Сачувајмо Нову патриотску партију сада“.

 

Испред те групе је иступио Бах Ачимфур, који је навео да јавности није познато право стање ствари у Новој патриотској партији, за коју каже да је под „нетолерантном војном влашћу“, преноси Спутњик.

 

„У последње време смо били сведоци отворене манифестације приближавања насиљу носиоца заставе кроз тражење подршке страних експерата“, навео је Ачимфур.

 

Како се наводи, у Гану су допутовала „четворица српских држављана“ који су задужени за „борбену обуку“.

 

Ката

Тагови: ;